Cauta:

POLIŢIA - Nereguli la produsele de panificaţie în Maramureş

Categorie: Eveniment | Autor: Lavinia SABACIAG | (07 noiembrie 2013, 14:05)

Transportul şi comercializarea produselor de panificaţie se află din nou în atenţia poliţiştilor de investigare a fraudelor. O brutărie a fost amendată cu 3000 lei după ce au fost găsite nereguli la produsele de panificaţie.

În cadrul unei acţiuni organizate şi executate ieri pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală în domeniul producerii, transportului şi comercializării produselor de panificaţie şi a cerealelor, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Maramureş au verificat mai multe societăţi comerciale din municipiul Baia Mare. La una dintre firme au fost constatate încălcări ale prevederilor legale în domeniu fapt pentru care aceasta a fost sancţionată cu amendă în valoare de 3.000 lei. Poliţiştii au confiscat autoturismul în valoare de 10.000 lei, folosit la transportul produselor de panificaţie fără documente legale şi produsele de panificaţie transportate.

Siguranţa călătorilor, prioritate a poliţiştilor Biroului Transporturi

Pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pe trenurile de călători şi în staţiile de cale ferată şi pentru prevenirea călătoriei frauduloase, poliţiştii Biroului Transporturi Maramureş organizează periodic acţiuni de verificare şi control pe trenurile de călători şi în staţiile CFR. O astfel de acţiune a fost organizată ieri, 6 noiembrie, când echipajele de poliţie efectuat patrulări în 12 trenuri de călători şi 5 staţii de cale ferată. Pentru încălcarea normelor de convieţuire socială şi ordine publică, 5 persoane au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 2200 de lei.

Prinşi în flagrant în timp ce sustrăgeau material lemnos

Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic „Ciumeşti” a sesizat ieri poliţia că, în pădurea Bongaz de pe raza localităţii Teceu Mic, a surprins trei persoane care încărcau lemne tăiate ilegal, într-un camion înmatriculat în judeţul Satu Mare. Poliţiştii s-au deplasat la locul indicat şi pe drumul comunal Bongaz, au oprit autocamionul încărcat cu circa 12 metri steri lemn de foc. La volanul acestuia se afla un bărbat în vârstă de 53 de ani, care nu a putut prezenta nici un document de provenienţă a lemnului.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori. Un alt furt de material lemnos a fost reclamat la Mireşu Mare. Reprezentantul unei societăţi comerciale a sesizat poliţia că în data de 05 noiembrie 2013, între orele 17.00 – 21.00, persoane necunoscute au sustras din rampă din locul numit „Prisacă”, situat în pădurea de pe raza comunei Mireşu Mare, cantitatea de 6 metri steri material lemnos de esenţă fag, plop şi stejar, fasonat şi despicat pentru foc, în valoare totală de 660 lei. Poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea suspecţilor şi tragerea lor la răspundere.

Cinci furturi clarificate ieri de poliţişti

Investigaţiile efectuate de poliţiştii din Sighetu Marmaţiei şi de la Secţia 5 Ocna Şugatag au dus la identificarea a doi suspecţi care au comis cinci furturi.

Unul dintre ei, sighetean în vârstă de 17 ani, a sustras o centrală termică pe lemne din faţa unui bloc şi o bicicletă lăsată neasigurată în faţa unui bar din municipiu.

Celălalt suspect, un băimărean de 20 de ani, recidivist, a comis trei furturi pe raza localităţii Ocna Şugatag. El a sustras mai multe bunuri dintr-o casă de vacanţă, dintr-o societate comercială şi dintr-o locuinţă. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 70%.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Pieton accidentat la Ocna Şugatag

Aseară la ora 18.00, în localitatea Ocna Şugatag a avut loc un accident de circulaţie în urma căruia un pieton a fost accidentat. Acesta, un bărbat în vârstă de 56 de ani, aflat în stare de ebrietate şi fără să poarte îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante, se deplasa pe strada Lacurilor când a fost surprins şi accidentat de un autoturism condus de o tânără în vârstă de 20 de ani. Şoferiţa a fost testată cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa alcoolului. Bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Poliţiştii continuă cercetările şi la final vor propune măsuri.

Biciclist accidentat la Baia Mare

Ieri dimineaţă, o tânără în vârstă de 27 de ani din Recea a condus un autoturism pe strada Păşunii din Baia Mare, iar în momentul în care a efectuat un viraj la stânga peste marcajul dublu continuu a acroşat un biciclist care circula regulamentar din sens opus. În urma leziunilor suferite biciclistul, bărbat în vârstă de 47 de ani, a fost transportat la spital unde a rămas internat. Niciuna din persoanele implicate în accident nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Categoria de subiect: politia; nereguli; produse de panificatie; amenzi; material lemnos; ipj maramures; hot, flagrant
Adaugati un comentariu: