Cauta:

Amenințări cu moartea între preoți în județul Botoșani. Un preot suspendat a declanșat revolta în sat

Categorie: Social | Autor: Infomm | (09 mai 2017, 20:34)

Un scandal izbucnit în sânul Bisericii a degenerat în amenințări cu moartea între preoți în județul Botoșani. Preotul Ioan Ungureanu, care a fost suspendat din funcție, l-ar fi amenințat cu moartea pe un părinte trimis să-l controleze. Fețele bicericești din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei sunt convinse să depună o plângere penală împoriva preotului care ar practica un soi de „teroare asupra propriilor credincioși”.

Spiritele s-au încins în satul Schit-Orășeni, județul Botoșani, încă de săptămâna trecută. Preotul Ioan Ungureanu, care slujește de 17 ani la biserica „Schimbarea la față a Domnului”, a fost suspendat pentru că a refuzat să-l mai pomenească în slujbe pe ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Înaltele fețe bisericești au trimis un preot în control, care ar fi fost amenințat cu moartea de părintele Ungureanu, notează Monitorul de Botoșani.

„I-a spus că-l va tăia în bucăţi şi-i va ţine maţele în mână. Există o înregistrare video în acest sens, dar o vom pune la dispoziţia autorităţilor. Urmează să facem o sesizare în acest sens. Nu este singurul care a fost ameninţat, dar este singura filmare în acest sens”, a spus vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Marian Timofte, pentru sursa citată.

Amenințări cu moartea între preoți în județul Botoșani. Mitropolia Moldovei și Bucovinei vrea să apeleze și la legile lumești

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei susțin că vor să depună o plângere penală împotriva preotului. În schimb, zeci de enoriași au sărit să-l apere pe părintele Ioan Ungureanu ca nu cumva ca un alt părinte sa preia parohia lor. De cealaltă parte, conducerea Mitropoliei susține că localnicii din Schit-Orășeni au fost dezinformați de preotul pe care-l apără.

„El practică un soi de teroare asupra propriilor credincioși și el și soția lui, însoțiți și susținuți de acel grup restrâns de oameni cu atitudini extremiste, amenințând pe credincioșii care vor să stea de vorbă cu preoții”, a precizat vicarul Marian Timofte.

Preotul Ioan Ungureanu a fost chemat să dea explicații în fața Consitoriului eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor. Părintele este acuzat de schismă, neascultare față de fețele bisericești, de contrazicerea publică a poziției Bisericii, defăimare, calomnie, insulă și instigarea la atituduni și fapte negative. Conform canoanelor bisericeşti, părintele Ioan Ungureanu ar putea caterisit prin decizia Consitoriului Eparhial.

sursa: libertatea.ro

Galerie:
Categoria de subiect: amenintari cu moartea intre preoti; preot suspendat; sat; preotul ioan ungureanu
Adaugati un comentariu: