Cauta:

ATENŢIE - Alcoolul şi volanul sunt incompatibile! Patru şoferi rupţi de beţi, prinşi la volan, în Maramureş, în weekend

Categorie: Eveniment | Autor: Cătă ŢINEGHE | (19 iunie 2017, 13:09)

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice. În acest sens, art. 336 alineatul 1 din Codul Penal specifică limitele de pedeapsă prevăzute pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibaţie alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge: închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă. Patru şoferi aflaţi în această situaţie au fost identificaţi în acest weekend de poliţiştii rutieri şi riscă această pedeapsă.

În dorinţa de a reduce victimizarea prin accidente rutiere provocate de nerespectarea normelor legale, poliţiştii rutieri au fost prezenţi şi în acest week-end pe principalele artere de circulaţie de pe raza judeţului şi, în cadrul activităţilor desfăşurate, au identificat patru persoane care, din cauza conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice, au pus în pericol siguranţa traficului rutier.

# Biciclist rănit de un şofer băut

Un tânăr de 24 de ani din Vima Mică a fost oprit pentru control în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Eroilor din Târgu Lăpuş. Testarea cu aparatul etilotest a relevat că acesta se afla sub influenţa alcoolului. Tânărul a ajuns la spital, unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Într-un alt caz conducerea sub influenţa alcoolului a avut consecinţe dintre cele mai grave: un biciclist a fost rănit de către un şofer ce conducea sub influenţa alcoolului. Accidentul s-a produs sâmbătă după amiaza, pe DJ 171C, în localitatea Libotin. “Un bărbat de 48 de ani, aflat la volanul unui autoturism, într-o curbă periculoasă la stânga a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns în şanţul din partea dreaptă şi în încercarea de a redresa vehiculul a surprins şi accidentat un biciclist care circula regulamentar în acelaşi sens. Biciclistul, în vârstă de 76 de ani, a fost grav rănit şi transportat la spital, unde a rămas internat sub supraveghere medicală. În cazul şoferului testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie alcoolică de peste 1 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au arătat reprezentanţii IPJ Maramureş.

# Accident în parcarea unui centru comercial

Un alt accident produs pe fondul consumului de alcool s-a produs duminică, 18 iunie, în parcarea unui centru comercial din Baia Sprie. Un bărbat de 61 de ani, din oraş, care efectua manevra de mers înapoi, a acroşat un alt autoturism ce era parcat regulamentar. Şi în acest caz aparatul etilotest a indicat o concentraţie alcoolică în valoare de peste 1 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii rutieri au întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie şi în cazul unui băimărean de 64 de ani. “Din verificările efectuate s-a constatat că, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe strada Victor Babeş din municipiu, la intersecţia cu strada Iuliu Maniu băimăreanul a pătruns pe sensul opus de mers, forţând conducătorul unui alt autoturism să urce pe bordură pentru a evita tamponarea. Băimăreanul şi-a continuat deplasarea, însă a fost identificat la scurt timp de poliţişti. Testarea cu aparatul etilotest a relevat că acesta se afla sub influenţa alcoolului”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Categoria de subiect: atentie mare; alcool volan incompatibilitate; soferi rupti de beti prinsi la volan; politie; maramures
Adaugati un comentariu: