Cauta:

BAIA MARE: Clădirile companiei REMIN vor fi scoase la vânzare

Categorie: Eveniment | Autor: Dragos HOJDA | (09 iunie 2017, 09:16)

Două dintre clădirile din centrul oraşului aparţinând societăţii Remin vor fi scoase, se pare, luna viitoare la vânzare. Una dintre ele este clădirea Remin, imobil unde s-a dorit, la un moment dat să funcţioneze Primăria Baia Mare. Ovidiu Gâlcă, directorul Remin, a declarat, pentru Glasul Maramureşului, că la ora actuală se încearcă să se valorifice clădirile societăţii, iar interesul este de a stinge cât mai mult din datoriile care există. Gâlcă recunoaşte că se merge foarte greoi în aceste proceduri, dar nu are nimeni ce să facă.

„Noi acum suntem cu activitatea de conservare, că de închideri nu sunt bani. Cred că, de prin 2012, nu am mai primit bani pentru închideri. Am încheiat un contract cu cei de la Conversmin şi facem conservări şi-atât. Când se vor da bani pentru închideri, vom face închideri. A fost începută activitatea de valorificare a clădirilor şi sperăm cât de curând să scoatem la vânzare imobilele. Mai avem probleme cu terenurile. Eu cred că se va da drumul luna aceasta la procedura de vânzare a acestor imobile. Şi vorbim de hotelul din Baia Mare, de sediul Remin, de alte imobile din Cavnic, Nistru, Baia-Sprie, Ilba sau Băiuţ, dar mai sunt şi altele”, a spus Gâlcă.

Acesta a continuat: „Banii care vor ieşi din vânzări se duc la masa credală, unde avem foarte mulţi creditori. Interesul nostru este să plătim cât de mult din aceste datorii. Oricum, 80% din datorii sunt către stat, din care 70% sunt numai penalităţi”.

Legea minelor, în lucru

Directorul societăţii a readus în atenţie problema redeschiderii unor perimetre miniere. Acesta a spus că sunt zvonuri cum că se lucrează la modificarea legii minelor, fiind nevoie de modificarea cadrului legislativ pentru a se putea redeschide perimetre miniere,„Ca să redeschidem mine, e nevoie de modificări la legea minelor. Sunt zvonuri cum că se lucrează la această lege. Noi am trimis propunerile de modificare a legii şi acum aşteptăm. Nouă ne-ar conveni să redeschidem perimetre miniere, măcar să stăm să discutăm, să vedem ce se poate face”, a concluzionat oficialul Remin.

Categoria de subiect: cladiri remin; vanzare cladiri remin; minerit vanzari remin
Adaugati un comentariu: