Cauta:

BAIA MARE - Numărul dosarelor pentru obţinerea subvenţiei la încălzire, în scădere faţă de iarna trecută

Categorie: Social | Autor: Crina STAN | (16 ianuarie 2017, 13:09)

Până în prezent, în acest sezon rece, 1.200 sunt titulari pentru obţinerea subvenţiei la încălzire. Având în vedere că cei doritori pot să îşi depună cerereile până în luna martie, cei de la Serviciului Public de Asistenţă Socială se aşteptă ca numărul dosarelor depuse să mai crească.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) din cadrul Primăriei Baia Mare, de la 17 octombrie până la 8 noiembrie, au fost depuse aproximativ 1.100 de dosare. S-au depus 900 de cereri pentru gaze naturale, 17 cereri pentru energie electrică şi 90 pentru încălzirea cu lemne.

„Sunt 1292 cereri în plată momentan”

Însă, din 8 noiembrie numărul cererilor depuse nu a crescut considerabil aşa cum s-au aşteptat reprezentanţii. Numărul a crescut foarte puţin până în data de 9 ianuarie. „Sunt 1292 cereri în plată momentan. Din luna noiembrie până acum, s-au înregistrat 100 cereri pentru gaze naturale, o cerere pentru curent electric şi 5 cereri pentru încălzirea prin lemne. Asta e tot ce avem în plus faţă de rezultatele anterioare”, a arătat Cornelia Raţ, şef Serviciu Beneficii de Asistenţă socială din cadrul SPAS Baia Mare.

„Şi-au dat seama că nu pot să păcălească sistemul şi au renunţat”

Numărul de cereri este relativ similar cu cel de iarna de dinainte. Momentan se înregistrează mai puţine cereri decât în anul precedent. “A scăzut numărul cererilor din cauza verificării foarte riguroase prin care trece fiecare documentaţie. Se verifică dosarele, dacă se încadrează în normele impuse de lege. Majoritatea şi-au dat seama că nu pot să păcălească sistemul şi au renunţat” a precizat Cornelia Raţ.

Categoria de subiect: numar dosare; obtinere subventie incalzire; tendinta scadere; ajutor caldura; baia mare maramures
Adaugati un comentariu: