Cauta:

Case din Maramures scoase la licitatie pentru neplata ratelor la banci

Categorie: Social | Autor: Ioan BUDA TETU | (27 ianuarie 2010, 12:30)

IMPAS. Acum cativa ani, bancile acordau credite cu usurinta, fiind antologice falimentul uneia sau alteia dintre bancile romanesti pentru ca au acordat prea multe credite neperformante. Declinul economiei a facut insa ca multi dintre romanii care isi permiteau sa plateasca atunci ratele sa ajunga acum in imposibilitatea de a mai pune banii in cont. Acum bancile au inceput sa scoata la licitatie imobilele puse gaj pentru creditele luate.

De multe ori, preturile cu care sunt puse la vanzare este sub pretul pietii. Astfel, un apartament cu doua camere din Lugoj, cu dependinte, in suprafata totala, este scos la licitatie de catre Banca Comerciala Romana la pretul de 14.281 euro. Apartamente din Constanta sau Brasov au ca pret de pornire sume de ordinul zecilor de mii de euro, mult mai putin decat cel precizat de agentiile imobiliare.

Nici maramuresenii nu au scapat, vor fi vandute in lunile care urmeaza case din Borsa, Moisei, Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Botiza sau Tautii Magheraus. Preturile difera, in functie de suprafata, amplasare in oras sau marimea creditului ce trebuie recuperat. O casa in Botiza, cu parter, etaj, anexe si 15 ari de teren este estimata la 3,5 miliarde de lei vechi (350.000 RON). Cam la acelasi pret este scoasa la vanzare si o casa cu parter si mansarda, din Moisei. Pretul imobilelor este dat fie in euro, fie in RON. O casa in Borsa este estimata la 255.025 RON, alta avand pretul in jur de 30.000 de euro. Cei care vor apartamente, gasesc in Sighetu Marmatiei (39.823 euro) sau Baia Mare (36.690 euro). Cine vrea casa cu anexe, poate cumpara si la Petrova, pretul fiind in jur de 100.000 RON. Cine are bani lichizi pusi de-o parte are ocazia sa faca o afacere.

Categoria de subiect: borsa; banca comerciala romana; cont; sighetu marmatiei; petrova; baia mare; lugoj; brasov; constanta
Adaugati un comentariu: