Cauta:

LUPUL PAZNIC LA OI - Pădurar maramureşean, arestat pentru participare la tăieri ilegale şi furt de arbori

Categorie: Justitie | Autor: Cătă ŢINEGHE | (16 iunie 2017, 12:07)

Se spune că, uneori, lupul e pus paznic la oi. E sine de înţeles care sunt urmările într-o astfel de situaţie nedorită. Este şi cazul unui pădurar din cadrul Ocolului Silvic Dragomireşti, care a crezut că va scăpa basma curată după ce a provocat alte persoane să taie arbori. Din păcate pentru el, oamenii legii au intrat pe fir şi l-au reţinut, iar ulterior, arestat pentru faptele sale.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus au dispus, la data de 8 iunie, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului Grigore Tomoiagă, pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la tăiere ilegală de arbori şi participaţie improprie la furt de arbori. În data de 7 iunie faţă de inculpat a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

# 67 arbori măcelăriţi în mai puţin de o săptămână

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în perioada 22-27 mai 2017, inculpatul Tomoiagă Grigore, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Dragomireşti, a determinat alte persoane să taie fără drept un număr de 67 arbori de esenţă răşinoasă, verzi şi nemarcaţi silvic din pădurea aparţinând persoanelor vătămate B.V.D. şi B.I. În data de 29 mai 2017, inculpatul a sustras materialul lemnos rezultat din tăierile fără drept de arbori, fiind surprins de persoanele vătămate care au sesizat organele de poliţie. Prin faptele inculpatului a fost cauzat persoanelor vătămate un prejudiciu în sumă de 8.250 lei. La data de 8 iunie 2017, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Vişeu de Sus.

Oamenii legii au precizat că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Categoria de subiect: lupul paznic la oi; padurar arestat; participare taieri ilegale furt de arbori; ocolul silvic dragomiresti; maramures
Adaugati un comentariu: