Cauta:

POLIŢIE - Tineri cercetaţi pentru infracţiuni rutiere, în Maramureş. Vişeuan rănit în urma unei traversări neregulamentare. Furt dintr-o maşină, în Baia Mare. Aproape 100 autovehicule verificate în Maramureş

Categorie: Eveniment | Autor: Cătă ŢINEGHE | (19 iunie 2017, 13:09)

Tineri cercetaţi pentru infracţiuni rutiere, în Maramureş

Poliţiştii rutieri aplică măsuri ferme ori de câte ori constată că siguranţa traficului rutier este pusă în pericol. Este şi cazul unui tânăr de 28 de ani, din Strâmtura, depistat sâmbătă de poliţişti în timp ce se deplasa pe DJ171D cu un moped neînregistrat şi fără a deţine permis de conducere. Pentru fapta comisă poliţiştii au întocmit dosar penal iar tânărul riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

O pedeapsă similară riscă şi un tânăr de 19 ani din Leordina. Mai precis, acesta a fost depistat de poliţişti ieri dimineaţă, la ora 06.00, în timp ce se deplasa pe raza localităţii de domiciliu cu un moped ce nu avea aplicată plăcuţa cu număr de înmatriculare. “În urma verificărilor poliţiştii au constatat că mopedul este neînmatriculat iar tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Atât el cât şi consăteanul lui, care i-a încredinţat mopedul, sunt cercetaţi de poliţişti”, au explicat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Pieton din Vişeu de Sus, rănit în urma unei traversări neregulamentare

Sâmbătă, în jurul orei 18.30, poliţiştii din Vişeu de Sus au fost solicitaţi să intervină pentru soluţionarea unui accident de circulaţie produs pe DN18.

Cercetările efectuate de poliţişti au relevat că un pieton de 74 de ani, din oraş, care s-a angajat în traversarea străzii Aleea Eroilor prin loc nepermis şi fără să se asigure, a fost surprins şi accidentat de un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani din Crasna Vişeului.

“În urma impactului pietonul a fost rănit şi transportat la spitalul din oraş, unde a rămas internat sub supraveghere medicală. Atât pietonul, cât şi şoferul au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se aflau sub influenţa alcoolului”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Furt de telefoane şi bani dintr-o maşină, în Baia Mare

Nu lăsaţi portierele autoturismelor neasigurate, nici pentru perioade scurte de timp, recomandă poliţiştii maramureşeni

Sâmbătă seara, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au fost sesizaţi cu privire la comiterea unui furt din autoturism. Victima a declarat că persoane necunoscute au profitat de faptul că portierele au fost lăsate neasigurate şi au sustras din autoturism două telefoane mobile şi o poşetă ce conţinea acte personale şi bani.

“Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului. Poliţiştii reamintesc că unul din patru furturi este favorizat de neglijenţă. Nu lăsaţi la vedere, în autoturisme, bunuri de valoare iar atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru un minut, asiguraţi-vă portierele!”, au arătat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Aproape 100 de autovehicule verificate de poliţiştii maramureşeni

În dorinţa de a reduce victimizarea prin accidente rutiere provocate de nerespectarea normelor legale, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Suciu de Sus şi cei din Ulmeni au fost în acest weekend prezenţi pe principalele artere de circulaţie de pe raza de competenţă. Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au oprit pentru control aproape 100 de conducători auto. În urma verificărilor, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 8500 de lei. Patru dintre şoferii verificaţi au rămas fără permise de conducere. “Pentru siguranţa dumneavoastră, atunci când vă deplasaţi pe drumurile publice, poliţiştii vă recomandă să circulaţi cu viteză moderată, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să adoptaţi o manieră prudentă de conducere şi să efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Categoria de subiect: politie maramures; tineri cercetati infractiuni rutiere maramures; pieton viseu de sus ranit traversare neregulamentara; furt telefoane bani poseta acte din masina baia mare; autovehicule verificate politie suciu de sus ulmeni maramures
Adaugati un comentariu: