Cauta:

Probleme cu salariile, la unitatea medico-socială din Târgu Lăpuş

Categorie: Sanatate | Autor: Dragos HOJDA | (17 iunie 2017, 08:52)

Angajaţii unităţii medico-sociale din oraşul Târgu Lăpuş sunt în pericol ca în ultimele trei luni din an să nu îşi primească salariile. Probleme cu banii sunt şi acum,însă Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Maramureş a convenit cu cei de la Ministerul Sănătăţii să aloce mai mulţi bani acestei unităţi, astfel că deocamdată problemele sunt ţinute sub control.

„Avem o situaţie ceva mai delicată la unitatea medico-socială din Târgu Lăpuş. Standardul de cost per capita/an pentru unităţile medico-sociale a rămas la valoarea de 11.620 lei. Sumă care era alocată pentru anul 2016. Odată cu creşterile salariale, acest standard de cost nu a crescut şi am ajuns în situaţia să avem o finanţare şi o bugetare în acelaşi timp la standardul de cost vechi, care nu va acoperi până la finele anului plata salariilor.

Am discutat cu asistentele de acolo, cu managerul de la Târgu Lăpuş, cu primarul oraşului. Direcţia de Sănătate Publică a alocat o sumă corespunzătoare plăţilor salariale, dar dacă acest standard de cost nu va creşte de la valoarea veche la aproximativ 17.000 lei, se va ajunge ca în ultimele trei luni din an să nu mai fie posibilă plata salariilor.

Ei au nevoie în acest moment pentru plata salariilor de aproximativ 65.000 lei, iar din alocare bugetară noi nu putem finanţa mai mult de 53.000 lei. Am ajuns la o înţelegere până în acest moment cu Ministerul şi cu cei care conduc unitatea medico-socială şi facem o finanţare peste cât are în fiecare lună în baza notelor de fundamentare care sunt”, a explicat directorul DSP Maramureş, dr. Rareş Pop.

Primarul din Târgu Lăpuş, Mitru Leşe, este foarte categoric în declaraţii. El a subliniat că este nevoie, pentru a rezolva problemele de la acest centru, de o modificare a legislaţiei, administraţia locală trimiţând Ministerului Sănătăţii numeroase adrese în acest sens la care se aşteaptă răspuns.

„Eu am făcut adrese către Ministerul Sănătăţii şi le-am spus că este nevoie de modificare legislativă pentru schimbarea acestui cost. Le-am explicat şi celor de la DSP care e situaţia. Noi avem acum aici peste 50 de bolnavi cronic. Tot ce nu mai ţine Judeţeanul trimite la noi. Angajaţi nu am câţi ar trebui să am. Om vedea ce va fi”, a menţionat Mitru Leşe.

FOTO cugetliber.ro

Categoria de subiect: proble salarii tg lapus; salarizare medici lapus; cost per capita 2017
Adaugati un comentariu: