Cauta:

REȚETA ZILEI: Slănină sărată „de vară"

Categorie: Info utile | Autor: Alexandru RUJA | (19 iunie 2017, 08:16)

Nu e musai să luați slănina și s-o țineți 5 zile în fum, după săptămâni întregi de ținut în saramură. Da, e mai bună așa, evident. Dar există o variantă rapidă, de vară. Tăiați slănină proaspătă în bucăți cât palma, să zicem c-ați tăiat porc acum sau doar ați cumpărat slănină, de poftă. Punem apă într-o cratiță pe foc, cu doi

pumni buni de sare, să se dizolve. În borcane de trei litri băgăm bucăți de slănină, cu frunze de dafin, boabe de piper negru și căței de usturopi nu mărunțit ci întreg, dar strivit. Turnăm saramura răcită în borcane și închidem cu capac, ermetic. În zece zile la frigider, aveți o slănină ce se topește în gură, cu fermitate, aromă și textură superbe!

Categoria de subiect: reteta zilei; slanina sarata
Adaugati un comentariu: