Cauta:

Seful Directiei Apelor: "Maramuresul, judet cu probleme in gestionare a apelor"

Categorie: Eveniment | Autor: Rely MIKO - INDRE | (15 iunie 2009, 13:23)

INVESTIRE. Refacerea digurilor de aparare de la Craciunesti, repunerea in folosinta a releului de meteorologie de pe Varful Ignis, atragerea fondurilor europene, gestionarea cu responsabilitate a problemelor de gospodarire a apelor si evitarea poluarii cu ape uzate de mina, acestea sunt principalele prioritati a noi conduceri a Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Maramures.

Numirea oficiala in functia de director coordonator al SGA Maramures a avut loc, luni la sediul institutiei. Prin ordinul semnat de ministrul mediului, in functia de director al SGA a fost numit Calin Dumitru Lupse. De profesie inginer silvic, Lupse si-a inceput activitatea profesionala in 1993 ca inginer la Ocolul Silvic Baia Sprie, iar mai apoi a ajuns inginer sef al Ocolului Silvic Baia Mare, iar din 2001 a fost administrator al SC Silvamar SRL Baia Mare. Este membru PSD din 2000, iar din 2004 pana in 2008 a fost consilier judetean.    La instalarea in functie a fost prezent si directorul coordonator al Directiei Apelor Somes-Tisa, Mircea Itu, precum si subprefectul Dorin Buda, reprezentanti ai partidelor politice si angajati ai SGA. "Aceasta numire ma reponsabilizeaza. Am identificat deja cateva probleme sensibile care se leaga de ramasitele mineritului in judet, de apele uzate, precum si unele probleme pe cursurile de apa- legate de indiguire si ziduri de aparare", a declarat Lupse. "Sunteti un judet cu probleme privind gestionarea apelor. Sper sa formam o echipa si sa reusim sa dezvoltam SGA si sa facem investitii", a subliniat directorul zonal al Directiei Apelor, Mircea Itu.
Galerie:
Categoria de subiect: calin lupse; directia apelor; sistemul de gospodarire; apa; silvamar; mircea itu; dorin buda; subprefect; maramures; baia mare
Adaugati un comentariu: