Cauta:

SIGHETU MARMAȚIEI: Podul de lemn, în reabilitare, noul pod așteaptă avizul Apelor Române

Categorie: Social | Autor: Dragos HOJDA | (18 iunie 2017, 10:31)

Podul de lemn de la Sighetu Marmației care leagă România de Ucraina va intra în reabilitare în luna iulie a acestui an.Aleșii de la nivel central au luat decizia de a aloca circa șapte miliarde de lei vechi pentru acest obiectiv afectat de calamitățile produse în acest an.

Primarul Horia Scubli a declarat, pentru Glasul Maramureșului, că până la acest moment a fost comunicată hotărârea de Guvern prin care s-a alocat această sumă. Scubli a mai menționat că urmează a se face o expertiză tehnică, după care execuția lucrărilor se va contracta pe SEAP. „Lucrarea va fi realizată de cineva din afara Sighetului, pentru că aici nu avem specialiști în lemn. Eu cred că în 30 de zile se va da drumul la lucrări”, a completat Horia Scubli.

Noutăți sunt și cu privire la noul pod care se dorește a se ridica între Ucraina și România. Prefectul de Maramureș, Sebastian Lupuț, a remarcat că a fost comunicat avizul de la Apele Ucrainene, iar acum se așteaptă avizul de la Apele Române. „Odată obținute aceste avize, urmează Avizul de Mediu, care se obține de aici, de la Maramureș. După care vor urma ceilalți pașși ceruți de lege pentru ca să realizăm această lucrare”, a concluzionat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

FOTO informatia-zilei.ro

Categoria de subiect: sighet pod lemn; aviz apele romane; apele ucrainene avize
Adaugati un comentariu: