Cauta:

SIGURANŢĂ - “Recapitulare” la recomandări de vacanţă. Ce sfaturi au poliţiştii pentru elevi

Categorie: Social | Autor: Cătă ŢINEGHE | (19 iunie 2017, 08:15)

Oficialii Ministerului Administraţiei şi Internelor vin cu mai multe recomandări de vacanţă pentru cei mici. “Recapitularea” e binevenită, dat fiind faptul că elevii vor avea trei luni la dispoziţie să se bucure de timpul liber, vreme în care trebuie reamintite recomandările preventive învăţate la clasă şi pe parcursul anului şcolar.

Reprezentanţii MAI au arătat că dorinţa este ca fiecare elev să plece în vacanţă cu lecţia de prevenire învăţată, mai ales pe linie rutieră şi legată de siguranţa pe internet. În acest sens, iată câteva sfaturi ale poliţiştilor!

# Atenţie sporită în trafic!

Oamenii legii reamintesc copiilor ca, atunci când se află în drumeţii, să nu se îndepărteze de grup sau de persoana adultă care îi însoţeşte. De asemenea, este recomandat să nu consume substanţe interzise şi băuturi alcoolice, efectele acestora putând fi nocive pentru organism! Elevilor li se recomandă să evite frecventarea locurilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc.

“Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii! Nu vă împrieteniţi cu persoane care manifestă un comportament deviant şi nu intraţi în anturaje dubioase! Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)! Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice! Când circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare! Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni şi doar la culoarea verde a semaforului!”, au precizat oficialii MAI.

Categoria de subiect: siguranta; recapitulare; recomandari vacante; sfaturi politisti pentru elevi; baia mare maramures romania
Adaugati un comentariu: