Cauta:

Testele gratuite de spirometrie continuă până în 20 octombrie

Categorie: Sanatate | Autor: Ana-Maria MOISA | (18 octombrie 2010, 08:00)

TESTE GRATUITE. Cu ocazia Anului Internaţional al Plămânului, Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare a demarat o campanie de screening şi detectare a afecţiunilor pulmonare precoce, în cadrul căreia se pot efectua gratuit teste de spirometrie.

Campania care trebuia să se încheie joi a fost prelungită până miercuri, 20 octombrie. "Un motiv a fost faptul că solicitările au fost mari, mai mari decât ne-am aşteptat. S-au prezentat aproximativ 150 de pacienţi în trei zile. Au venit pacienţi de toate vârstele, dar mai mult cei cu vârsta cuprinsă între 45-70 de ani şi, dintre ei, mulţi sunt fumători", a declarat dr. Lucia Oşan, directorul medical al unităţii spitaliceşti.

Medicul a explicat că, pe lângă programul normal de la 12.00 la 14.00, când se efectuează testele de spirometrie pentru adulţi, s-a adăugat o oră specială pentru copiii între 12 şi 18 ani, de la 15.00 la 16.00.

Maramureşenii care doresc să efectueze testul trebuie să se adreseze cabinetului de Explorări Funcţionale Respiratorii din interiorul Spitalului TBC. În cazul în care valorile testului nu se încadrează în cele normale, pacientul respectiv va fi trimis la medicul de specialitate. "Când găsim o disfuncţionalitate ventilatorie, recomandăm consultul pneumologic şi trimitem pacientul la medicul de familie", a concluzionat dr. Lucia Oşan.

 

Categoria de subiect: teste; gratuite; spirometrie; spital; baia mare; pacienţi; medic; tbc; director
Adaugati un comentariu: