Cauta:

Victor Ponta va fi numit Secretar General al Guvernului; PSD vrea să îl excludă din partid – surse

Categorie: Politica | Autor: Infomm | (15 iunie 2017, 15:44)

Victor Ponta va fi numit Secretar General al Guvernului, au declarat pentru Libertatea surse politice. Acestuia i-a fost propusă funcția de către premierul Sorin Grindeanu, care a pierdut sprijinul politic al partidului și are, în acest moment, pe masă toate demisiile membrilor Cabinetului.

Numirea lui Ponta în această funcție are ca motivație faptul că premierul Sorin Grindeanu are nevoie de o susținere, pentru a trece peste perioada dificilă în care miniștrii din Cabinet și-au depus demisiile.

Premierul trebuie să gestioneze în perioada următoare treburile Executivului cu o echipă care în mare îi este ostilă, și a dorit astfel să își aducă un apropiat în structura Executivului. 15 zile are la dispoziție Sorin Grindeanu pentru a da curs demisiilor miniștrilor. El poate propune interimari, pe aceste posturi, dar propunerile trebuie să respecte configurația politică, pentru a nu fi nevoie de un vot în Parlament, pentru noul Executiv.

Cum conducerea PSD a anunțat deja că depune moțiune de cenzură, cel mai probabil premierul nu va lua deocamdată nicio decizie în ptrivința demisiilor. Miniștrii rămân, astfel, în funcție până când președintele Klaus Iohannis ia act de aceste demisii.

Ponta și-a anunțat încă de miercuri susținerea pentru premierul Grindeanu, înainte ca acesta să piardă susținerea partidului.

Deputatul PSD a transmis chiar și o scrisoare deschisă către conducerea PSD. El cerea liderilor să nu îl lase pe Liviu Dragnea să îl schimbe pe Grindeanu, și să se ajungă la moțiune de cenzură, pentru că, spunea el, va coagula în jurul său mai mulți parlamentari, pentru a face opoziție acestui demers în Legislativ.

”Vă rog să nu îl lăsați pe Liviu Dragnea să greșească din nou”, le transmitea fostul premier celor din Comitetul Executiv Național, cerându-le să îl convingă pe liderul partidului să „”ună pe primul loc interesele PSD și ale României”, chiar dacă asta înseamnă ”să renunțe la orgoliul și nemulțumirile strict personale”. Ponta spunea că, dacă se va ajunge la o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Grindeanu, va iniţia un grup de Parlamentari PSD care sa se opună prin vot unei asemenea greşeli.

”Dacă se ajunge prin absurd la aşa ceva ( la moțiune de cenzură, nr) (Doamne Fereşte) eu voi iniţia un grup de Parlamentari PSD care sa se opună prin vot unei asemenea greşeli. Conducerea unui partid care îşi bate joc de membrii săi loiali şi serioşi este o conducere care greşeşte profund! Sorin Grindeanu a făcut politica doar în PSD – a fost alături de partid şi la putere şi în opoziţie – a câştigat alegeri în Timiş, acolo unde ştim cât de greu este pentru PSD – nu a cerut să fie Prim Ministru, ci a acceptat funcţia ca o soluţie la criza din decembrie. (…) O conducere care îşi dă afară fără explicaţii şi fără motive obiective asemenea oameni este o conducere care greşeşte!”, a afirmat Ponta.

sursa: libertatea.ro

Categoria de subiect: victor ponta; secretar general al guvernului; psd; partid
Adaugati un comentariu: