ATENŢIONARE DE CĂLĂTORIE – Bosnia şi Herţegovina. Restricţii pentru circulaţia rutieră şi aeriană

57 0

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bosnia şi Herţegovina că, din cauza unor lucrări de infrastructură în desfăşurare au fost impuse mai multe restricţii rutiere.

Potrivit MAE, sunt restricţii pe:

* autostrada E661 Bosanska Gradiska — Banja Luka: nodul rutier de la Mahovljani este închis circulaţiei până la noi dispoziţii. Se recomandă folosirea de rute alternative, precum nodul rutier Aleksandrovac sau şoseaua M-16 (drum naţional), în funcţie de direcţia deplasării;

* şoseaua M-5 (drum naţional) Pale — Ljubogosta: tunelul Kalovita Brda este închis circulaţie şi se recomandă utilizarea de rute alternative;

* şoseaua M-18 (drum naţional) între punctul de trecere a frontierei Hum/BiH — Sćepan Polje/MNE şi localitatea Brod: este interzisă circulaţia autovehiculelor a căror greutate totală este egală sau mai mare de 16 tone;

* accesul şi activitatea din punctul de trecerea a frontierei Bosanska Gradiska (BiH) — Stara Gradi?ka (CRO) vor fi îngreunate, din cauza demarării unor lucrări pe teritoriul croat, până la finele lunii octombrie.

De asemenea, în perioada 29 septembrie — 31 octombrie, pe Aeroportul Internaţional Sarajevo-Butmir vor avea loc lucrări de extindere în zonele destinate gestionării bagajelor şi de check-in.

Cetăţenii români sunt rugaţi să se prezinte la aeroport cu cel puţin două ore înainte de îmbarcare, iar cei care utilizează zborurile companiei Flydubai cu minim trei ore, astfel încât să se evite eventualele întârzieri sau alte incidente nedorite, precizează MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în BiH: +38733207447 şi +38761428354, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Sarajevo: +38761428354.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet sarajevo.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ”Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în ”App Store” şi ”Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ”Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Related Post

Leave a comment