CONTROALE ÎN CLUBURI – 27 amenzi şi 34 avertismente, aplicate de pompierii maramureşeni

21

Cluburile şi barurile din Maramureş au fost luate la puricat de autorităţi în ultimele săptămâni.

În vederea reducerii posibilităților de producere a unor evenimente care afectează siguranța cetățenilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a dispus unităților subordonate intensificarea acțiunilor menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.

Astfel, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Maramureș au derulat, în intervalul 3 – 30 noiembrie 2017, 26 de acțiuni de verificare la obiective frecventate de un număr mare de utilizatori: 12 cluburi și 14 baruri.

“Pe timpul controalelor, au fost identificate 66 de deficiențe, dintre care trei au fost soluționate pe timpul controlului. De asemenea, au fost aplicate și 34 de avertismente și 27 de amenzi, în cuantum de 66.000 lei”, au precizat reprezentanţii ISU Maramureş.

Pompierii au desfășurat și activități de instruire pe linia prevenirii situațiilor de urgență cu persoanele responsabile din cadrul acestor localuri publice, asupra modalităților practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor și asigurarea primei intervenții în caz de incendiu.

Trebuie să precizăm că astfel de controale au avut loc în Maramureş şi în toată ţara, cu precădere după tragedia de la Colectiv.

*Cătă ŢINEGHE

Comentarii