Cursuri gratuite de zbor pentru tineri, la Aeroclubul Baia Mare

223 0

Aeroclubul “Alexandru Papana” Baia Mare şi-a deschis porţile pentru sezonul de zbor 2018. Înscrierile pentru disciplinele planorism şi paraşutism se fac în această perioadă, până în data de 2 februarie.

Pentru tinerii între 16 şi 23 ani, cursurile teoretice şi practice sunt subvenţionate 100%. Cei interesaţi au nevoie la înscriere de o adeverinţă, care să ateste că sunt apţi din punct de vedere medical, şi de acordul părinţilor, în cazul elevilor cu vârsta sub 18 ani. De asemenea, mai există câteva constrângeri legate de înălţime şi greutate, care vor fi discutate cu organizatorii cursului, în momentul completării fişei de înscriere.

Cursurile teoretice se vor desfăşura în perioada 3 februarie-6 aprilie şi vor include 60 de ore de pregătire la nouă discipline specifice. După aceea vor urma şi orele practice de paraşutism şi planorism care se vor desfăşura la sediul aeroclubului din Tăuţii Măgherăuş (lângă Aeroportul “Maramureş“).

“Cei care urmează cursurile de planorism şi paraşutism vor face ceva ce nu au mai făcut niciodată. În plus, studiază nişte materii legate de aviaţie, care nu se regăsesc în programa şcolară. Pentru unii dintre ei acesta ar putea fi începutul pregătirii pentru meseria de pilot”, a declarat, pentru InfoMM.ro, Mircea Săsăran, instructor de zbor la Aeroclubul Baia Mare.

Pentru a populariza paraşutismul şi planorismul în rândul tinerilor, reprezentanţii Aeroclubului “Alexandru Papana” Baia Mare au fost prezenţi, în ultimele două săptămâni, în mijlocul elevilor de la majoritatea liceelor băimărene.

Marius CÎMPIAN

 

Related Post

Leave a comment