DELEGAȚIE-Mihai Fifor a evidențiat în SUA angajamentul României de alocare a 2% din PIB pentru apărare

71 0

Ministrul român al apărării naționale, Mihai Fifor, a evidențiat marți, la Washington, decizia României de alocare a 2% din PIB pentru apărare în 2017 și de a menține acest nivel pentru următorii zece ani, concomitent cu desfășurarea unor programe importante de înzestrare și modernizare a forțelor armate care să implice parteneriate între industriile de apărare din România și SUA, relevă un comunicat al ambasadei României în SUA, relatează Agerpres.

Oficialul român conduce o delegație a Ministerului Apărării Naționale aflată în vizită în Statele Unite ale Americii.

În cadrul unei recepții organizate marți la ambasada României la Washington, ministrul Mihai Fifor a amintit de întrevederile excelente avute cu secretarul apărării american James Mattis și cu adjunctul consilierului pentru securitate națională al președintelui SUA, Ricky Waddell. Evenimentul, organizat cu sprijinul American-Romanian Business Council, a reunit reprezentanți ai Departamentului de Stat, Departamentului Apărării, ai industriei de apărare americane și ai unor grupuri de reflecție din capitala americană.

Directorul Agenției pentru Cooperare în domeniul Apărării și Securității, generalul-locotenent Charles Hooper, a mulțumit României pentru angajamentul alături de SUA în planul securității, inclusiv în Afganistan și în alte teatre de operații. De asemenea, a subliniat ca prioritate întărirea cooperării bilaterale, România fiind un prieten și aliat de încredere al SUA.

Vizita ministrului Apărării Naționale continuă în zilele următoare și va include întrevederi cu membri ai Congresului SUA, precum și cu reprezentanți ai companiilor din industria de apărare.

Related Post

Leave a comment