Editorial: În Noul Guvern Dragnea, e şi un ministru profesionist!

230 0

Marţi, săptămâna trecută, încă de dimineaţă, am început să tuşesc. O tuse seacă (aproape convulsivă!) care învingea muşchii pieptului ş.a.m.d.

În trei ceasuri aveam în trupu-mi care nu e subţirel şi nici unduios “ca salcia” o febră musculară de parcă tocmai isprăvisem câteva sute de flotări. Poate vă întrebaţi de unde ştiu cum e şi cum se simte omul care face sute de flotări? Păi, nu ştiu! Dar îmi imaginez.

Aşa că după sute de tresăltări ale tusei, îmi spuneam că sunt ca după sute de flotări isprăvite în sala de antrenament! Asta se întâmpla marţi.

Miercuri de-abia mai respiram şi aşteptam cu groază să reîncep a tuşi. Miercuri aveam în jeburi MEDICAMENTE. De la Aspirin C şi până la Fervex, de la antibiotice şi până la Paracetamol sinus.

Joi nu eram mai bine, dar luam medicamente şi ceaiuri cu osârdie.

De vineri, însă, m-am mai liniştit. Aveam un NOU GUVERN ÎN ROMÂNIA.
Parcă se rupsese şi tusea! Pierdusem noi, Maramureşul, doi miniştri: Gheorghe Şimon de la Economie şi Liviu Marian Pop de la Învăţământ. În schimb, a apărut Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care e şi managerul Spitalului Judeţean.

Doamna Sorina Pintea dăduse şi o declaraţie la Bucureşti în faţa sediului PSD. A fost o declaraţie bine gândită. “Să aşteptăm, nu spun nimic, deocamdată nu sunt ministrul Sănătăţii. Sunt procedurii de urmat. Voi da declaraţii dacă voi deveni ministru”.

Chiar foarte bună declaraţia. Aşa-mi spuneam, mai tuşind din când în când.
Păi, era fain, aveam arma secretă să dau “la gioale” virozelor ori gripelor acestei ierni.

Oricând puteam ameninţa viruşii, bacteriile, etc., folosind numele ministrului care conduce sănătatea şi pe care-l cunosc etc etc. Sunt obraznice bacteriile, nici o problemă, le vom da în gât, noi, ministrului care se va ocupa, de la Bucureşti, de sănătatea maramureşenilor. Şi, uite-aşa, s-a făcut sâmbătă şi apoi duminică. A cedat viroza. A dispărut febra. Tusea a devenit o amintire (înfiorătoare, de altfel).

Ministrul Sănătăţii, din Guvernul Dăncilă, doamna Sorina Pintea, s-a ocupat de starea de sănătate a maramureşenilor. şi cum sunt maramureşean, şi cum am simţit efecte benefice legate de dispariţia tusei care pornise marţi, mi-a fost clar: AVEM MINISTRU!

L-am mai auzit şi pe Gabriel Valer Zetea, preşedintele PSD Maramureş, care a punctat: “E cel mai echilibrat guvern PSD, sunt opt miniştri din Transilvania!”. N-am de ce să-l contrazic pe Zetea, aşa o fi. E cel mai echilibrat Guvern Dragnea? Posibil. Ce-i sigur e că avem în faţa cel mai slab guvern din istoria tranziţiei româneşti. Cu o excepţie: Sorina Pintea de la sănătate.

O doamnă pe care o cunosc, care se va ocupa de sănătatea maramureşenilor şi care va da declaraţii oficiale şi-n faţa presei, doar după ce va depune jurământul la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui României. “Frumos”, mi-am spus. şi cum nu mai tuşeam, şi cum mă simţeam neatins de febra musculară, am redevenit optimist.

Bine că-n guvernul ăsta de slabişti, s-a produs o breşă. Numele ei e Sorina Pintea, un ministru bun, performant, pentru maramureşeni şi pentru sănătatea lor. Adică, a noastră, fraţilor!

Că noi suntem maramureşeni şi sănătatea noastră e de maximă importanţă… pentru noi. Aţi înţeles?!

Marian ILEA

Related Post

Leave a comment