Editorial: „Să nu mă fac de râs”

106 0

Întrebat ce-şi doreşte ca premier, Mihai Tudose a răspuns: „Să nu mă fac de râs şi România să nu se facă de râs”. E un răspuns care acoperă toată paleta de probleme pe care le are Guvernul. A nu te face de râs e obsesia omului simplu din România. În „Amintiri din copilărie”, când Nică merge la şcoală maică-sa îi spune: „Să nu te faci de râs şi să nu ne faci de râs”.

În civilizaţia rurală românească divorţul într-o familie era egal cu „Ne-a făcut de râs în sat”! Era o vorbă magică din pricina căreia divorţurile erau extrem de rare. Cei care divorţau plecau din sat de ruşine. Din această cultură rurală românească s-a născut şi răspunsul lui Mihai Tudose. Un premier care simte că n-are voie să se facă de râs e periculos pentru politicienii din juru-i care se fac de râs în fiecare zi şi nici măcar o tresărire pe vreun muşchi al feţei nu le apare.

În clasa asta politică, Mihai Tudose e atipic. De aceea mulţi politruci l-ar dori plecat. Politica e „Patria munciunii” la români şi cum Tudose n-are în buzunar această pseudo-valoare naţională şi cum nu-şi doreşte să se facă de râs e periculos pentru „mincinoşi” adică pentru politruci dar e un premier real pentru România. Din păcate, conduce un guvern PSD – ALDE cu prea mulţi miniştri aleşi de Dragnea, cei de la ALDE aparţinând lui Tăriceanu.

Ca să poată conduce un real Guvern Tudose, premierul încearcă o restructurare masivă. E drept că-n guvern are câţiva miniştri (nu mulţi) aleşi de către el! Există baza pe care s-ar putea clădi un Guvern Tudose. Până atunci, Ministerul de Interne a sărit în aer din pricina pedofilului poliţist despre care apar zilnic noi fapte mizerabile ascunse de către colegi.

Poliţiştii nu sunt o castă care funcţionează în afara legii! Ei trebuie să aplice legea şi să apere cetăţenii. Când un poliţist atacă tinerele prin lifturi ori case de scară la blocuri, etalându-şi ordinarele obsesii sexuale timp de vreo zece ani şi nimeni nu-l deranjează, e semn că sistemul a intrat în putrefacţie şi trebuie cauterizat!

Orice palavre zice ministresa Carmen Dan, e firesc să plece. E firesc să mai cadă nişte capete din MAI care au ascuns sub preş tot rahatul ăsta pe care l-am prezentat mai sus! Şi dacă nu e un caz singular e şi mai grav. Dacă există o mentalitate de poliţist aflat într-o castă care-l apără, mentalitatea trebuie dinamitată.

În MAI, ministresa s-a făcut de râs, cadre ale MAI aşijderea. Premierul nu va prelua în cârca-i o astfel de situaţie, aşa că aşteaptă demisia doamnei Carmen Dan, care a şi spus că-şi doreşte să demisioneze. E doar un mărunt (dar grav) fapt cu care se confruntă premierul în aceste zile. Sunt multe altele în peisajul naţional care e obligatoriu să dispară pentru ca România să nu se facă de râs! Mihai Tudose ştie toate aceste lucruri deoarece vine dintr-o veche civilizaţie rurală în care a te face de râs era sinonim cu a părăsi satul… (atenţie!) optând pentru oraş!

Marian ILEA

Related Post

Leave a comment