HANDBAL. Liga Nationala: Greu la deal… CS Minaur pierde la Dinamo

307 0

Vineri seara, Dinamo si CS Minaur au deschis etapa a doua din Liga Nationala. Un meci cu multe goluri, in care s-a jucat destul de rapid, dar in care s-au comis si multe erori. Dinamo a dominat jocul de la inceput la sfârsit, câstigând meritat si fara probleme. Nici nu ne-am asteptat la un alt deznodamânt intr-un meci in care s-au intâlnit campioana en-titre si o echipa nou promovata, chiar daca ambele grupari au facut multe schimbari in lot in intersezon.

Dinamo a dominat jocul având o linia de 9m foarte puternica si, poate ce e mai important, schimbari mult mai bune. Acum este vital sa poti duce tot meciul la acelasi ritm. CS Minaur a suferit in aceeasi zona ca si in meciul din prima etapa, cu Iasi: apararea si poarta. Din nou au facut multe greseli in aparare, iar poarta n-a scos mai nimic. Poate este necesara aparitia si unui al treilea portar pe raportul de joc in locul unui jucator de câmp. Mai este un „amanunt” pe care nu l-am gestionat bine in primele doua runde: jocul in superioritate numerica. De foarte putine ori am iesit in avantaj, ori tocmai asta se urmareste când ai om in plus.
Mi-a placut ca Minaur s-a batut cât a putut si cu armele sale (inferioare net celei dinamoviste). Pâna la urma, Baia Mare si-a adus jucatorii pe care si-i permite, pentru ca si comentatorii meciului faceau diferenta intre cele doua milioane de Euro buget pentru bucuresteni si 700.000 Euro pentru noi (cât vor fi de reale aceste sume, pentru ca la noi banii, in general, sunt pe hârtie sau pe povesti).
Nu este in niciun caz vreun „capat de tara” acest esec. Nici vorba. Este un esec ca oricare altul si e clar ca vor mai veni astfel de rezultate. Acum suntem in lumea buna a handalului românesc, acolo unde si trebuie sa fie Baia Mare ca oras. Nu la un meci cu Dinamo, in deplasare, iti realizezi obiectivul in Liga Nationala.

Dinamo incepe bine jocul si se instaleaza la conducere inca din start: 4-1 (5). |ncercam sa nu iesim din joc si in buna parte ne si iese, cel putin in primele 15 minute. Din pacate, nu ne aparam deloc bine, poarta nu prinde nimic si nici nu putem veni mai aproape, chiar daca se ivesc niste portite. Dimpotriva, Dinamo se distanteaza usor: 10-6 (16). Diferenta de scor „graviteaza” intre 3 si 5 goluri pâna pe finalul primei parti: 16-13 (27). Dinamo incheie repriza cu trei goluri consecutive si duce distanta la sase goluri, usor exagerata fata de ce a fost pâna atunci.
|n partea a doua, nu scadem deloc sub sase goluri, dar trebuie sa apreciem si decizia lui Raul Fotonea de a juca ultima parte a meciului cu jucatorii tineri. Acestia au facut ce-au putut, iar diferenta de 10 goluri s-a facut prima data abia in min. 55, la scorul de 32-22. Cu doua minute inainte, Razvan Pop a fost foarte aproape sa inscrie un gol din poarta in poarta, doar ca mingea trimisa de el din propriul semicerc a lovit bara din stânga.

 • Dinamo Bucuresti – CS Minaur Baia Mare: 36-25 (19-13)
  Sala „Dinamo” din Bucuresti; cca 700 de spectatori (5 din Baia Mare in galerie)
  Au arbitrat: Marian Draghici si Ionut Dragut (Focsani). Obs. N. Rusu (Constanta)
  Aruncari de la 7m: 2-2 (toate transformate)
  Minute de eliminare: 8-8
  Dinamo: Ionut Irimus (9 interventii), Saeid Heydari (3 interventii), Stefan Grigoras – Marius Mocanu 5/5, Vadim Gaiducenko 5/5, Allahkaram Esteki 5/6, Hugo Descat 4/4 (unul din 7m), Ciprian Sandru 4/6, Novak Boskovic 3/4, Vitali Komogorov 3/4, Daniel Bera 3/5, Razvan Gavriloaia 2/4, Seyedalireza Mousavi 1/1, Sajad Esteki 1/3 (din 7m), Milan Sajin. Antrenori: Eliodor Voica si Sebastian Bota)
  CS Minaur: Razvan Pop (4 interventii), Alexandru Bucataru (o interventie) – Alexandru Sabou 4/5 (2 din 7m), Tudor Marta 4/5, Calin Cabut 4/7, Mihai Busecan 3/4, Daniel Muresan 3/6, Pierre Yves Ragot 3/8, Yurii Pop 1/1, Albert Cristescu 1/2, Tudor Botea 1/2, Iulian Halca 1/4, Robert Nagy, Alin Câmpan 0/1, Bogdan Mihai, Georgel Haiduc. Antrenori: Raul Fotonea si Razvan Pop.

Etapa 2: Dinamo – CS Minaur: 36-25; Steaua Bucuresti – CSU Suceava (sâmbata, 11.00); Potaissa Turda – HC Odorhei (sâmbata, 16.00); Politehnica Iasi – Dunarea Calarasi (sâmbata, 17.00); CSM Focsani – CSM Fagaras (duminica); SCM Politehnica Timisoara – HC Vaslui (duminica, 18.00); CSM Bucuresti – Dobrogea Sud Constanta (luni, 20.00).
Etapa 3: Calarasi – Dinamo (marti, 12 septembrie, 18.30); Odorhei – Steaua (vineri, 15 septembrie, 20.00); Fagaras – Turda; CS Minaur – Focsani; Vaslui – Iasi; Suceava – CSMB; Dobrogea – Timisoara.

Foto: minaur.ro

Related Post

Leave a comment