Noi sancţiuni pe şosele: Amenzi de peste 23.500 lei într-o singură zi, în Maramureş

82 0

Poliţiştii rutieri au continuat controalele pe drumurile publice pentru a preveni, depista şi combate producerea de accidente rutiere.

Pe parcursul zilei de ieri au fost verificate peste 100 de autovehicule care se deplasau pe raza judeţului şi pentru neregulile constatate au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale.

# Vitezomanii au fost “arşi” la buzunar
Poliţiştii din Şomcuta Mare au acţionat pe DN 1C, cei din Seini au desfăşurat activităţi pe DE 58 şi pe DJ 109I, iar poliţiştii din Ocna Şugatag, Borşa şi Vişeu de Sus au oprit pentru control mai multe autovehicule care se deplasau pe raza lor de competenţă. Unele activităţi au fost desfăşurate în comun cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş, pentru depistarea acelor şoferi care, deplasându-se cu maşini ce au defecţiuni tehnice, pun în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

“Poliţiştii i-au depistat pe şoferii care au încălcat limitele de viteză, au ignorat semnificaţia unor indicatoare, nu au acordat prioritate de trecere sau au încălcat alte norme rutiere. După ce au oprit pentru verificări peste 100 de autovehicule, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 23.500 de lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut două permise de conducere şi au retras cinci certificate de înmatriculare”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureş.

# Pe şosea, cu permisul suspendat
Pe DN 18, în localitatea Tisa, poliţiştii au depistat un tânăr de 23 de ani, din Rona de Jos, care conducea un autoturism, cu toate că avea permisul de conducere suspendat. “Pe numele lui, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce”, au explicat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

Related Post

Leave a comment