POLIŢIE – Patru victime în patru accidente într-o zi, în Maramureş. Trei transporturi lemnoase, depistate de poliţiştii maramureşeni

126 0

Patru victime în patru accidente într-o zi, în Maramureş

Neacordarea de prioritate şi traversarea neregulamentară au făcut joi încă patru victime. Un motociclist, doi biciclişti şi o femeie care circula în calitate de pieton au ajuns la spital ca urmare a leziunilor suferite în urma accidentelor rutiere în care au fost implicaţi. “Cu toţi au rămas internaţi sub supraveghere medicală. În toate cazurile poliţiştii desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, au explicat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Miercuri dimineaţă, la ora 09.30, poliţiştii Biroului Rutier au intervenit pe strada Dragoş Vodă din municipiul Baia Mare, unde a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui motociclist. O băimăreancă de 34 de ani, care a virat la stânga pentru a efectua manevra de întoarcere, a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu o motocicletă. Motociclistul, un băimărean de 40 de ani, a fost rănit şi transportat la spital, unde a rămas internat sub supraveghere medicală. Cei doi participanţi la trafic nu se aflau sub influenţa alcoolului.

În jurul orei 15.00 s-a înregistrat o altă sesizare cu privire la producerea unui accident rutier. La faţa locului poliţiştii au constatat că o fetiţă de 4 ani, care a traversat o alee laterală a bulevardului Bucureşti din Baia Mare, în fugă şi fără să se asigure, a fost acroşată de o autoutilitară condusă de un băimărean de 46 de ani. În urma leziunilor suferite, fetiţa a fost transportată la spital unde a rămas internată sub supraveghere medicală. Şoferul nu se afla sub influenţa alcoolului.

Un alt accident de circulaţie s-a produs în jurul orei 20.15 pe strada Culturii din Baia Mare. Un biciclist de 22 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, a fost surprins şi accidentat de un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani din Târgu Mureş. În urma coliziunii biciclistul a fost rănit şi transportat la spital unde a rămas internat.

Şi poliţiştii Secţiei 5 Ocna Şugatag au fost solicitaţi să intervină pe DJ185, în localitatea Călineşti, unde a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Victima, o femeie de 77 de ani, s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure. Astfel, aceasta a fost surprinsă şi accidentată de o autoutilitară condusă de un tânăr de 25 de ani. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa alcoolului. Femeia a fost transportată la Spitalul din Sighetu Marmaţiei, unde a rămas internată sub supraveghere medicală.

Trei transporturi lemnoase, depistate de poliţiştii maramureşeni

În urma unor controale efectuate miercuri în trafic pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care transportă ilegal material lemnos, poliţiştii au dispus sancţionarea contravenţională în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 a trei şoferi care au efectuat astfel de transporturi. În toate cazurile s-a dispus confiscarea materialului lemnos.

Poliţiştii maramureşeni acţionează permanent pentru protejarea fondului forestier şi identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care comit ilegalităţi silvice. “Joi, 30 august, poliţiştii au controlat mai multe autovehicule care transportau material lemnos. Astfel, pe strada Rotunda din Cavnic, în locul numit „Ciungoaia” de pe raza localităţii Suciu de Sus şi pe DJ 182B pe raza localităţii Băiţa de sub Codru, poliţiştii au depistat trei transporturi ilegale de material lemnos. Un bărbat de 36 de ani domiciliat în Voluntari, un bărbat de 63 de ani din Suciu de Sus şi un bărbat de 41 de ani din Băiţa de sub Codru au transportat şindrilă şi arbori din specia fag şi arin fără a deţine documente de provenienţă au fost sancţionaţi contravenţional în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. De asemenea, în toate cazurile materialul lemnos transportat a fost ridicat în vederea confiscării”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureş.

*Cătă ŢINEGHE

Related Post

Leave a comment